דף הבית

ברוכים הבאים לבלוג סיקור חדשות מהארץ ומהעולם. אצלנו תוכלו להתעדכן בכל מה שחם וחשוב לדעת!

יש לכם סדר יום עמוס, אנחנו יודעים. לכן אנו מרכזים עבורכם מידי יום את תמצית האירועים והידיעות החדשותיות בדף הבית שלנו, לנוחיותכם. המיון לפי נושאים באתר מבוצע על ידי אנשי צוות שנבחרו למשימה בקפידה ושוקדים רבות על סיווג העדכונים.

ידיעה חשובה: על אומנות הכתיבה

אם יש לכם חוש לחדשות, כתיבת מאמר לעיתון היא משימה פשוטה. יצירת מאמר או דיווח היא למעשה עובדה של סיפור שקורה כרגע או שזה קרה. כתיבת דיווח חדשות היא קלה אם אתה מדווח על הנושא בצורה ברורה וכותב בסגנון ברור, תמציתי ופעיל. צריך לאסוף תשובות לשאלות 5 W ו- H תוך כתיבה על אירוע או משהו שקרה. מוסיף אינפורמציה זכור, מטרתו של דיווח חדשותי היא לסייע לקוראים לקבל מידע אמיתי על האירוע. לפני שאתה כותב את הדו"ח שלך, עליך לקבל כמה עובדות שאתה יכול לאסוף. מתחילים את הדו"ח לדיווח חדשותי, המידע החשוב ביותר קודם כל וכל פסקה נותנת פחות ופחות פרטים. סגנון כתיבה זה נקרא 'הפירמידה ההפוכה'. הוא מתייחס ל'טעינה קדמית' של כתבת דיווח חדשותית כך שהקורא יקבל את המידע החשוב ביותר קודם כל, או למעלה. לאחר מכן הדוח ממשיך עם פרטים מסבירים ותומכים בסדר החשוב ביותר.

עדכוני מידע

דיווח בעיתון הוא סיפור חדשותי שנמצא בעיתון. מטרתו היא לספק לקוראים מידע על המתרחש במקום כלשהו בעולם. באמצעות תפוצתם של כלי תקשורת רבים ברחבי העולם אנו יכולים לקבל עדכונים דיי מהר, בהשוואה לעבר. כתבה אחת בעיתון תתמקד בדרך כלל באירוע ספציפי שזה עתה קרה. רוב הדיווחים בעיתונים שואפים להיות בלתי מוטים פוליטית ולהציג את המידע ללא הבעת דעה או עמדה. המשמעות היא שהם לא צריכים לקחת צד וצריך פשוט להציג את המידע בפני הקורא, ולהשאיר להם להחליט את דעתם לגביו. אולם לא תמיד זה המצב. דיווחי העיתונים עוקבים גם הם אחר מבנה מסוים ויש להם תכונות מרכזיות. לדוגמה, תמיד תהיה להם כותרת, מבוא קצר וגוף המאמר העיקרי. לפעמים הם משתמשים גם בדימויים ובוויזואליה.

כתיבה עיתונאית

אז מה היא כתבה בעיתון? לצורך כך, נוכל להסתכל על סוגים שונים של כתבות בעיתונים. ישנם מספר סוגים של עיתונים ואלה מתחלקים בין כתבות העיתון השונות שהם מפרסמים. מדורי מערכת ומאמרי דעה אלה קטעים של כותבים בעלי דעה בנושאים שונים, לעתים קרובות מפורסמים ומומחים בתחומים אחרים, והם נכתבים לעתים קרובות כדי להודיע ​​ולבדר. כותבי הטורים מפתחים סגנון משל עצמם באמצעות אפשרויות אוצר מילים ומכשירים רטוריים. בכתבות כתב עת מסוג "צהובון" למשל, יש משפטים ופסקאות קצרים יותר ומשתמשים באוצר מילים בסיסי יותר. הדיווחים בסגנון זה מעוררים סנסציה, משתמשים בשפה רגשית, והם עשויים להתמקד יותר בסלבריטאים וברכילות. מאמרים בגיליון רחב במאמרים בגיליון רחב, המשפטים יהיו ארוכים ומסובכים יותר, ואוצר המילים יהיה רחב יותר. הטון רשמי ורציני יותר כשהם מתמקדים בנושאים עסקיים, צבאיים, לאומיים ובין-לאומיים חשובים.

חמש עובדות שלא ידעתם על עיתונים:

1. התיעוד הראשון של עיתון מוכר לנו מתקופת יוליוס קיסר בשנת 59 לפני הספירה. זו הייתה רשימה יומית של הכרזות שעסקו בענייני היום-יום, נחצבה על מתכת או אבן והוצגה בפומבי.

2. עד לפני כעשור, ברחבי העולם כולו הוצאו לאור יותר מיליארד עיתונים מדי שנה. זה הרבה דיו!

3. בראשון ביולי 1822 פורסם בבומביי העיתון הראשון של גוג'ראטי (Gujarati), בומביי סמצ'אר (Bombay Samachar). זהו העיתון המודפס הוותיק ביותר בעולם. הוא עדיין פעיל! אתם מוזמנים לבקר באתר שלהם.

4. עיתונים כוללים לעתים קרובות חידות ומשחקים. התשבץ הראשון בעיתון בריטי התפרסם בסאנדיי אקספרס (Sunday Express) בשני בנובמבר 1924.

רשומות פופולריות